Sastojci:
6 krmenadli, 1 manja tikvica, 6 režnjeva slanine, štapići za ražnjiće
Marinada
1dl maslinovog ulja, 1dl piva, 1 kašičica aleve paprike, pola kašičice ljute paprike, nekoliko listova svežeg ili suvog bosiljka, so, biber
Priprema:
U plastičnu posudu s hermetičkim poklopcem staviti ulje, pivo, bosiljak i papriku. Krmenadle istući kuhinjskim čekićem sa jedne i druge strane, a potom ih iseći na trake širine 1 cm.
Trake staviti u sud, sve lepo izmešati da se sjedini, poklopiti i ostaviti da meso u marinadi odstoji preko noći. Sutradan nizati prvo isečenu tikvicu, potom traku mesa (ubosti je na dva mesta), pa traku slanine, pa ponovo meso i tikvicu. Peći na roštilju ili u roštilj-tiganju.
Napomena: Mladu tikvicu ne morate ljuštiti i nju, nasečenu na šnite ili kolutove, takođe možete ostaviti da odstoji u marinadi zajedno s mesom.