peceni-krompir-u-ljutom-sosuPotrebno je:
pola kilograma mladih krompirića (ukoliko nije sezone može i krompir druge vrste manjih dimenzija),maslinovo ulje, pola ljute papričice, malo peršuna, 150 gr ljute kobasice, malo šećera, 1 paradajz
Za sos:
3 čena belog luka, 2 žumanca, malo soli, senf u prahu, 275 ml suncokretovog ulja, četvrtina limuna

Priprema: Zagrejte rernu na  220˚C. Pospite krompir biberom, solju i uljem i promešajte i pecite 20-ak minuta. Iseckajte paradajz i na tihoj vatri prokuvajte. Dodajte sirće, papriku, malo šećera, kašičicu ulja, soli i bibera.

Sve kuvajte 15 minuta. Oljuštite beli luk, u seckalici pomešajte žumanca i senf u prahu, nakon toga dodajte ulje i preostale sastojke, a na kraju dodajte limunov sok.

Na samom kraju sve izmešajte, prelijte krompir i vratite u rernu da se sastojci potpuno sjedine sa krompirom.
Izvor:Naxi.rs

OSTAVI KOMENTAR