slozenac-od-junetine-i-povrcaPotrebno je:
500 g mlevene junetine, 1 kg krompira, 200 g gaude, 120 g mocarele, 2 tikvice, patlidžan, 150 ml belog vina, 1 glavica crnog luka, litar paradajz pirea, ruzmarin, maslac, ulje so, biber

Priprema:
Na vrućem ulju ispržite seckani luk i dodajte mlevenu junetinu. Kada pusti sok, dolijte vino i dodajte malo ruzmarina i lagano dinstajte 40 minuta. Na vrućem ulju ispržite tikvice i patlidžane isečene na kolutove i ostavite na papir da se ocedi suvišna masnoća. U izdinstano meso dodajte paradajz pire, so i biber i dinstajte još 10 minuta. Premažite posudu za pečenje maslacem, izrendajte na dno polukuvan krompir i pravilno ga rasporedite po posudi. Krompir prekrijte mesom, a odozgo složite povrće, posolite, prekrijte rendanim sirom i pecite 20 minuta na 220 stepeni.
Izvor:Blic Žena

OSTAVI KOMENTAR