Potrebno je:
za gulaš:
800 g pilećih karabataka, 150 g šampinjona, 200 g paradajz pelata, 2 glavice crnog luka, 4–5 šargarepa, kašičica začinske paprike, ulje, so, biber
za palentu:
250 gkukuruznog griza, 400 ml vode, kašičicasoli, kašičica maslaca ili masti
Priprema:
Na zagrejanom ulju kratko propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte na kolutove nasečenu šargarepu i dinstajte dolivajući mlaku vodu. Kad tečnost ispari, spustite listiće šampinjona i još vrlo kratkodinstajte. Ubacite pileće meso ikuvajte još nekoliko minuta. Kad meso malo omekša, umešajte naseckanpelati dinstajte da meso i povrće omekšaju. Pred kraj umešajte začinsku papriku, so i biber.
Za palentu stavite da vodu sa solju da proključa. Skinite s vatre i uz stalno mešanje sipajte kukuruzni griz. Vratite na vatru i kuvajte desetak minuta. Toplu palentu razdelite u četiri tanjira i prelijte pilećim gulašem.
Izvor:Blic Žena kuhinja