Potrebno je:
glavica crvenog luka, 2 čena belog luka, 400 g paradajz pelata iz konzerve, 2,5 dl neutralne pavlake, pileći bujon iz kocke, 350 g očišćene i na kockice isečene bundeve, 2 lista lorbera, 800 g crvenog pasulja iz konzerve, struk mladog luka, 2 kašičice iseckane sveže majčine dušice, so, biber i obareni pirinač kao prilog.
Priprema:
U većoj posudi na vrelom ulju propržite iseckani crveni i beli luk, dodajte paradajz iz konzerve sa njegovim sokom i čim tečnost proključa smanjite temperaturu i kuvajte 30 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte neutralnu pavlaku, 0,5 l ranije pripremljenog pilećeg bujona iz kocke, kockice bundeve i listove lorbera, poklopite i kuvajte još 15 minuta. Dodajte oceđen pasulj iz konzerve, iseckanu majčinu dušicu, izvadite lorberov list, posolite, pobiberite i kuvajte još 10 minuta. Servirajte u dubokim tanjirima sa prilogom od obarenog pirinča i oseckanim mladim lukom.