cureci-bataci-sa-belim-lukomPotrebno je:
2 ćureći karabatak, 1 kašičica soli, 1 ravna kašičica mlevenog belog bibera, 1 kašičica majčine dušice, 1 kašika suvog peršuna, 2 kašike ulja, 3 glavice crnog luka, 4 kašike belog vina

Priprema:
Pomešajte sve začine i utrljajte mešavinu u karabatak. Ostavite da odstoji pola sata.U nauljenu posudu stavite karabatak, poklopite i pecite u rerni na 250 C 15 minuta, zatim smanjite na 200C i pecite još 30 minuta.Dodajte belo vino, prelite karabatak sa saftom i pored njega stavite luk isečen na četvrtine.Pecite još 15 minuta. Ukupno vreme pečenja 1 sat.Služite sa barenim pirinčom, povrćem ili salatom po izboru.

OSTAVI KOMENTAR