rebarca-u-oranzuPotrebno je:
1.5kg svinjskih rebaraca, 3kom narandži, po potrebi estrogen senf, 1:1:1 mešavina kurkume, aromatičnih bibera i soli

Priprema:
Rebra operemo od sitnih kostiju,osušimo.Oštrim nožem između rebara napravimo rezove do polovine rebra.Meso utrljamo mešavinom kurkume,soli i mešavine mlevenih bibera.
Rebra upakujemo u foliju bez puno preklapanja i pečemo na 180 C 90 minuta.
Nakon sat i po rebra su mekana, otvorimo foliju i četkicom premažemo estragon senf, meso polijemo oceđenim sokom od jedne i po narandže i pospemo sa sitno seckanim mesom jedne i po narandže koje smo odvojili od opne i pokožice.

Rebra pečemo oko 20 min na 200 C tj dok ne dobiju lepu rumenu boju. Nakon vađenja prevrnemo rebarca tako da donja strana bude u softu par minuta pre služenja na taj način će rebra biti još sočnija.

OSTAVI KOMENTAR