musaka-od-kiselog-kupusaPotrebno je:
400 g mešanog mlevenog mesa, 150 g suve slanine, glavica kiselog kupusa srednje veličine, 2 glavice crnog luka, 80 g pirinča, 100 ml ulja, lovorov list, so, suvi biljni začin, biber, začinska paprika

Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite iseckan luk i pedeset grama sitno naseckane slanine. Dodajte meso i pržite dok mu se ne promeni boja. Malo posolite, pospite suvim biljnim začinom, biberom i začinskom paprikom, pa promešajte. Kiseli kupus isecite na tanke rezance, pa polovinu rasporedite na podmazan pleh. Preko stavite fil od mesa, a preko rasporedite pirinač. Pirinač prekrijte preostalim kupusom. Pospite biberom i začinskom paprikom, poprskajte uljem i preko svega poređajte slaninu isečenu na tanke listove. Pecite u rerni na srednjoj temperaturi dok kupus ne omekša i tečnost ne ispari.

OSTAVI KOMENTAR