sataras-sa-belim-mesomPotrebno je:
200 g šargarepe, 2-3 veća paradajza (250 – 300 g), 3 paprike ( 300 g ), 200 g crnog luka, 1 belo meso ( može i 2), 1 šoljica ulja ( 100 ml)
malo soli (pola kašičice), malo bibera ( pola kašičice), malo vode
Po potrebi:
1 kašičica šećera, 2 –  3 lovorova lista

Priprema:
Iseckati luk sitno, šargarepu na tanke kolutiće, paradajz oljuštiti i iseckati na kockice, iseckati na kockice i belo meso i  papriku.
Sipati u šerpu šoljicu ulja,  dodati luk  i uključiti na najjače.Možete dodati 2 – 3 lovorova listića koja ćete posle pet minuta izvaditi).
Posoliti malo luk, i neprestano mešati , dodati i malo vode ako treba.

Posle 5 minuta staviti šargarepu, dodati malo vode i mešati jedno 5 minuta.Dodati belo meso i propržiti dok ne dobije belu boju tj. ne napravi svoju koricu.Dodati, zatim, paradajz, papriku, promešati, poklopiti i smanjiti na nižu temperaturuosle 20 – 25 minuta dodati pola kašičice bibera i pola kašičice soli i promešati.Ovo možete servirati uz pire, pomfrit ili pirinač.

OSTAVI KOMENTAR