teletina-u-sosu-od-vinaPotrebno je:
6 telećih šnicli, šargarepa, struk praziluka, 3 čena belog luka, nekoliko šampinjona, 6 šnita kačkavalja, 6 šnita pršute, 2 kašike iseckanog peršuna, nekoliko kašika maslinovog ulja, so i biber. Za sos: 2 dl crnog vina i po prstohvat crnog i belog bibera.

Priprema:
Tri kašike maslinovog ulja zagrejte na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju, dodajte sitno iseckan praziluk, kad omekša dodajte iseckanu šargarepu, pržite nekoliko minuta, pa dodajte iseckane šampinjone. Na kraju dodajte sitno iseckan beli luk i peršun, promešajte, posolite i pobiberite. Ako šnicle nisu dovoljno tanke, izlupajte ih preko folije. Dobro ih osušite papirom, premažite maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Na meso stavite prvo kačkavalj, pa fil iz tiganja i pršutu, urolajte i pričvrstite čačkalicama.

U tiganju na maslinovom ulju ispržite rolat sa svih strana dok ne porumeni, zatim izvadite meso, a u tiganj dodajte crno vino, biber, suve začine i so. Promešajte nekoliko puta da alkohol malo ispari, sklonite s ringle i sos procedite. Rolat isecite, preko sipajte tamni sos i servirajte odmah.

OSTAVI KOMENTAR