Piletina u sosu od pečuraka i senfa

piletina u sosu od pecuraka i senfaPotrebno je:
700 g pilećih prsa bez kostiju, 2 kašike brašna, 1/2 kašičice soli, prstohvat bibera, 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 400 g šampinjona, sitno iseckanih, 1 krupnija glavica crvenog luka, isečenog na kolutove, 2 kašike ruzmarina, 2 kašike peršuna, 3 kašike senfa, pola šolje belog vina, 1/4 šolje pilećeg bujona, 2 kašike pavlake za kuvanje, 2 kašike putera

Priprema:
Pomešajte  brašno, so i biber. U tu smesu umočite piletinu, otresite višak i sklonite sa strane.U velikom tiganju zagrejte ulje i  ispržite piletinu dok ne porumeni.U istom tiganju propržite pečurke oko 3 minuta dok ne počnu da tamne. Smanjite vatru na srednju temperaturu i dodajte crveni luk i ruzmarin. Pržite oko 2 do 3 minuta. Zatim dodajte senf i vino i dobro promešajte. Dodajte i peršun, bujon, pavlaku i puter i sve promešajte.Vratite isprženu piletinu u tiganj i prekrijte je sosom. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte dok piletina ne bude gotova. Servirajte meso preliveno sosom.Izvor

Spanać na italijanski način

spanac na italijanski nacin

Za 4 osobe potrebno je:
500 g svežih kobasica, 500 g spanaća, 50 g suvog grožđa, 50 g pinjola ili badema, 4 kašike maslinovog ulja, so, sveže mleveni biber i ljuta mlevena paprika.

Priprema:
Zagrejte 2 kašike ulja u teflon tiganju, kratko propržite suvo grožđe i dodajte spanać koji ste prethodno očistili, oprali i osušili na papirnoj salveti. Dinstajte oko 5 minuta dok spanać ne omekša, potom umešajte pinjole ili seckani badem. Posolite i pobiberite i sklonite sa ringle. U drugom tiganju zagrejte preostalo ulje i ispržite kobasice, po 8 minuta sa svake strane. Na kraju začinite ljutom mlevenom paprikom, stavite u tanjir i poslužite sa spanaćem.

Pileće rolnice sa šunkom i sirom

pilece rolnice sa sunkom i siromPotrebno je:
Pileći file 400 g, listića šunke 200 g, listića sira 100 g, pavlaka za kuvanje 150 ml, praškasta mešavine za rolnice 1 kesica

Priprema:
Složiti tri sloja: pileći fille, listić šunke, listić sira pa uviti u rolnicu; tako je potrebno napraviti oko 6 rolnica. Formirane rolnice poredjati u posudu za pečenje. Pomešati kesicu praškaste mešavine za pripremu rolovane piletine sa šunkom i sirom sa 100 ml hladne vode i 150 ml pavlake, a zatim preliti preko rolnica i zapeći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Samo za ljubitelje slaninice: Probajte rolnice koje se tope!

Samo za ljubitelje slaniniceZa vikend je idealno vreme da proverite svoje kulinarske sposobnosti, ali i da uživate u hrani koju će vaša čula apsolutno obožavati.
 Za ove slasno hrskave rolnice koje može pripremiti i pravi početnik, biće vam
Potrebni sledeći sastojci:
500 g pilećeg filea, 150 g kamamber sira ili mocarele, 2 deblje sečena parčeta slanine, malo meda

Priprema:
Presecite meso na dva dela, a potom ga istucite tako da dobijete fine šnicle. Na meso stavite komad sira, a potom polako urolajte. Nakon toga uvijte meso u slaninu. Pričvrstite kuhinjskim koncem ili čačkalicama.

Piletina sa povrćem

piletina sa povrcemPotrebno je:
750 g krompira ,  3 kašike ulja n, 2 srednja praziluka ,  250 g paradajza ,  1 veza majorana n 500 g pilećih fileta n, 1 kašičica instant supe od povrća n so n crni biber.   

Priprema:
Krompir isecite na kolutove. Zagrejte ulje i na tihoj vatri pržite krompir 15 minuta, uz povremeno okretanje. Ne pržite sve odljednom da bi bio hrskav. Presecite praziluk po dužini i isecite na komade širine oko dva centimetra. Paradajz isecite na kocke. Majoran iseckajte, a dve grančice ostavite za dekoraciju. Isecite meso na kocke, krompir izvadite iz tiganja, pa u istoj masnoći propržite piletinu. Dodajte praziluk i dinstajte 2-3 minuta. Dodajte paradajz i majoran i još malo propržite. Nalijte 150 ml vode, a kad proključa umešajte supu. Ostavite kratko da odstoji, dodajte krompir, posolite i pobiberite.

Tajnikuvar.rs - 2011.