JAGNJETINA U RERNI: recept za jagnjeće pečenje na zlatiborski način

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način! Potrebno je: 1 kg jagnjetine, 1 l...

Krilca sa začinima

Marinirana u soku od limuna, belog luka, bibera i mrvljene suve paprike. Poterbno je: 20 krilaca, 1 čen belog luka, mrvljena paprika, 1 limun, 3 kašike...

Piletina stroganov

Potrebno je: 225 grama pirinča (bolje dugo zrno), 50 grama putera ili margarina, 450 grama pilećeg filea iseckanog na tračice, 225 grama šampinjona isečenih na...

Krmenadle na Ljvovski

Potrebno je (za 4 osobe) 600 g svinjska krmenadla, 3 jaja, 80 g pu­tera, brašno, zelen, biber, so Priprema: Svinjsku krmenadlu oprati, očistiti od kostiju i naseći...

Junetina u povrću

Poterbno je: Pola kg junetine u kockama, 500 grama povrća za đuveč, pola pavlake, 1 kašika brašna, ulje, začin, vod Priprema: Junetinu staviti u dublji tiganj, malo...

Teleće šnicle sa mocarelom

Potrebno je za 4 osobe: 500 ml (2 šolje) korn fleks pahuljica, 2 jajeta, 4 teleće šnicle, 150 ml paradajz sosa, 120 g rendanog mocarela...

Punjena pileća prsa

Potrebno je za 4 osobe: 4 pileća prsa bez kožice, 140 g mekog kačkavalja iseckanog na kockice, 2 kašike seckanog vlašca, kašika iseckanog origana, 2...

Meso na starinski način

Potrebno je za 4 osobe: 500 g junećeg mesa iseckanog na kocke, 2 glavice vlašca, glavica crnog luka, 750 g mešanog smrznutog povrća, crvena...

Govedina u paradajz sosu

Potrebno je za 8 osoba: 1 kg goveđeg mesa isečenog na duguljaste komade, 2 glavice crnog luka, 130 ml belog vina ili supe od povrća,...

Svinjski file na mediteranski način

Potrebno je za 4 osobe: 700 g svinjskog filea, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike seckanog bosiljka, kašika seckanog timijana, kašičica seckanog ruzmarina, 1 lovorov...

Najnoviji Recepti

Domaći sok od zove

Naši preci su pravili tradicionalni napitak od zove.Berba se vrši po suvom i lepom vremenu uglavnom je maj mesec za berbu zove.Bere se cvet...

JAGNJETINA U RERNI: recept za jagnjeće pečenje na zlatiborski način

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način! Potrebno je: 1 kg jagnjetine, 1 l...

Sočni kolač sa finim kremom

Potrebno je: Kora:500 grama brašna, 1 kockica kvasca, 60 grama šećera, so, 1 kašičica cimeta, 250 ml mleka, 2 jajeta, 50 grama putera Preliv:150 grama putera,...

Torta Španski vetar

Potrebno je: 15 jaja, 3 x 200 grama šećera, 2 limuna, 250 grama butera, 500 grama oraha, 15 kašika šećera, 1 kg slatke pavlake ili...