Najbolji recept za domaći sladoledSladoled je hladan desert, koji se pravi od mlečnih proizvoda kao što je mleko, jogurt, kefir.
Uz dodatak jaja koji se kombinuje sa raznim ukusima zasladjivačem ili šećerom.Prilikom hladjenja se stalno meša da bi se izbeglo formiranje kristala leda.Vanila je najpopularnija aroma sladoleda, a najtraženiji preliv je čokoladni.
U letnjim mesecima omiljeni ukus sladoleda otkriva ponešto o vašoj ličnosti.
Hit medju studentima iz celog Sveta je Univerzitet za proizvodnju sladoleda, koji se nalazi u Bolonji.Sladoled je poslastica svih generacija, ovaj desert ima svetsku istoriju.U Indiji postoji Kulfi u Italiji Gelato a u Japanu Mochi.
Svaka zemlja ima svoj spin, ovaj ukusan zamrznuti slatkiš u Srbiji se zove Sladoled.Recepture se razlikuju od zemlje do zemlje.Sladoledi mogu biti različiti po sastavu postoje; mlečni, voćni, krem, ledena pena, zimski, korneti, ferrero, biskvit, snikers, vegetarijanski i domaći sladoled.
Domaći sladoled od banane koju deca obožavaju:
Potrebno je:
500 ml slatke pavlake, 5 kašike limunovog soka, 5 kašike šećera u prahu, 4-5 banane.
Priprema:
banane iseckati i dodati limunov sok sa šećerom.Izmiksati da bude kašasta smesa.Posebno umutiti slatku pavlaku i dodati u već pripremljenu kašu od banane i sve zajedno izmiksati.Sipati u posudu i ostaviti u zamrzivač.Nakon 3-4 sata izvaditi iz zamrzivača pa izmutiti mikserom kako biste razbili led.Servirati u činijama za sladoled i opet staviti u frižider do posluživanja.

OSTAVI KOMENTAR