Tajne sirovih poslasticaTo su specijalne poslastice koji mogu osiguravati hranljivost, zadovoljstvo i sitost.Sirove poslastice ne sadrže gluten i namirnice životinjskog porekla-ne zahtevaju pečenje ili kuvanje.
Tu nam je potreban kvalitetan blender.Osnovni sastojak sirovih poslastica za krem služi indijski oraščić, koju treba staviti u vodu na par sati da se omekša, zatim dobro izmiksati da postane savršeno glatko.Može da zamenjuje sira, slatku pavlaku, šlag penu u kremastim kolačima.
Potrebno je:
U slučaju čokoladnog sirovog cheesecakea pomešano 2 šolje badema, pola kašike kakao zrna, ekstrakta višnje, 1 kašike kakao praha, 1 šoljice suvog groždja koji se na kraju dodaje.Uz to treba još imati preliv od višanja malo cimet i limunovog soka.
Priprema:
Dobro se sve izblendira i sipa se u okrugli limeni kalup od 20-30 cm pa stavlja u hladnjak da se stegne oko 3-4 sata.Uz ovaj cheesecakea ide preliv od višanja sa malo cimeta i limunovog soka.

OSTAVI KOMENTAR