Neobičan recept za krempite koje se tope u ustima, poslasticu koju mnogi obožavaju možete pripremiti na nešto drugačiji način. Probajte kremaste krempite iz rerne!
Potrebno je:
2 pudinga od vanile 1/2 l ili 600 ml mleka 400 g nemasnog sira ili maskarponea 5 kašika šećera 5 jaja šoljica šećera šoljica ulja šoljica mleka vanilin šećer 500 g brašna prašak za pecivo malo putera
Priprema:
Skuvajte puding po uputstvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir, izmešajte pa dodajte pet kašika šećera. Zatim gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate testo. Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i mleko dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete dodati jedan vanilin šećer po ukusu. Kada je smesa gotova polako dodajte brašno (koje ste pomešali sa praškom za pecivo) i mutite. Gotovu smesu izručite u puterom podmazan pleh i poravnajte. Fil sa pudingom sipajte u fišek jednokratnu kesicu i istiskajte u paralelnim trakama (i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh. Pecite u rerni oko 35 minuta, prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i secite.