Napravite najukusniju štrudlu do sada sa omiljenim voćnim nadevom.
Potrebno je:
Za testo:500 g brašna (tip 500), 250 ml mleka, 100 ml ulja, 2 jaja, 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g), 1/2 kašičice soli, 5 kašičice šećera
Nadev:džem (po izboru)
Za premazivanje rolata:1 žumance, nekoliko kapi ulja
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.
Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.
Izvor: recepti.com