Torta od maka, heljde i urmiOva poslastica krepi organizam, daje nam energiju potrebnu za ceo dan.
Potrebno je:
Prvi sloj:1 šolja mlevenog maka, 1 šolja heljde (potopljene noć pre) ili ovsenih pahuljica, 10-15 urmi, 1 kašika narendane kore limuna, sok od jednog limuna
voda po potrebi
Drugi sloj:2 šolje heljde (natopljene noć pre), 1 šolja kokosa, 1/3 šolje kokosovog ili običnog ulja, 2-3 kašike meda, 1-2 šolje vode, 1 kašika narendane kore limuna
Priprema:
U blenderu sameljite mak, dodajte heljdu pa blendajte na najjače, ali kratko.
Dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete gustu smesu.
Stavite smesu na dno kalupa, i stavite u zamrzivač dok pripremite drugi sloj.
Drugi sloj pripremite tako što ćete sve sastojke osim kokosovog ulja staviti u blender i blendati dok se sve ne sjedini. Onda dodajte kokosovo ulje i blendajte još malo.
Dobijenu smesu izlijte na prvi sloj koji je bio u zamrzivaču. Ostavite tortu u frižideru preko noći i poslužite narednog dana.
Izvor: Opanak.rs

OSTAVI KOMENTAR