Torta MarionetPotrebno je:
za kore: 7 jaja, 160 g šećera, 80 g gustina, 80 g brašna, 1 kaf. kaš. narendane kore od narandže,
za fil: 1 lit mleka, 1puding ukus čokolade, 8 punih kašika brašna, 5 kašika šećera, 60 g čokolade, 60 rendane čokolade, 250 g maslac, 100 šećer u prahu, 2 šlaga.
Priprema:
Penasto umutiti jaja uz postepeno dodavanje šećera i dodati gustina i brašna.Na kraju dodati narendanu koru od pomarandže.Sve dobro izmešati i izliti u kalup.Ispeći na 180 C stepeni 25 minuta.Ohladjenu tortu prerezati na 3 jednaka dela.
Fil:u 1 lit. mleka skuvati mešavinu šećera pudinga i brašna uz dodatka čokolade.Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu, i dodavati fil od čoklade.Penasto umutiti.Filovati tortu red po red, od gore staviti šlag i posuti sa rendanom čokoladom.

OSTAVI KOMENTAR