Potrebno je:
300 g oštrog brašna, 250 g maslaca, 150 g šećera, 5 jaja, 1 prašak za pecivo, strugana korica od 1 limuna, 100 g suvog groždja, 50 g čokolade
Fil:150 g šećera, 250 g seckanih oraha, 3-4 kašike domaćeg pekmeza od kajsije, 100 g suvog groždja, što je prethodno potopljeno u toplu vodu.I nakon pola sata iscedjeno.
Priprema:
Maslac treba umutiti sa šećerom.Dodati prašak za pecivom sa brašnom i struganom korom od limuna.Testo se deli na dva dela.Na 2/3 i na 1/3 što se ostavlja u hladnjak 2 sata.Pleh premazati i steviti 2/3 testa koji se premaže pekmezom i posuti iseckanim orasima i nabacati suvog groždja.Obložiti od gore sa 1/3 testa.Peći na 180 C stepeni pola sata.Kada se ohladi preliti dobro izmiksanom belencetom sa malo limunovim sokom.Iseći na kocke ukrasiti sa struganom čokoladom i služiti.