Turska pita sa plavim patlidžanomOva hrskava i fino začinjena domaća pita od plavog patlidžana svideće se svima a odličan je izbor za doručak ili večeru.
Potrebno je:
4-5 kora za pitu isečenih dijagonalno na 4 dela, 2 patlidžana, 2 paradajza, 1 mesnata crvena paprika, pola glavice luka, veza seckanog peršuna, malo ulja, soli, aleve paprike i bibera, jedno žumance za premazivanje
Priprema:
Patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i potopiti na pola sata u hladnu slanu vodu, da izađe gorčina. Onda ga ocediti i osušiti. Iseckani luk propržiti na ulju, kad porumeni, dodati patlidžan i pržiti dok ne omekša. Potom dodati papriku isečenu na trakice, izmešati i nastaviti s prženjem dok ne omekša. Na kraju dodati začine i seckani peršun. Uzeti četvrinu kore, na širu stranu staviti kašiku fila, presaviti krajeve i uviti kao kiflicu. Pitu ređati u podmašćen pleh pa svako parče premazati žumancetom umućenim s malo ulja. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni.

OSTAVI KOMENTAR