Rolnice od patlidžana sa siromJela sa plavim patlidžanom su uvek odličan izbor ukoliko želite da zamenite mesni obrok.
Potrebno je:
2 čaše krem sira, 1 čaša rendanog kačkavalja, ½ čaše struganog parmezana, 1/4 čaše seckanog bosiljka, 1 jaje, 2 patlidžana, so, biber, pola čaše paradajz pirea
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Patlidžan iseći na tanke listove po dužini, poređati u pleh i posuti solju pa ostaviti da izađe gorčina. Tečnost koja se pojavi na patlidžanu pokupiti papirnatim ubrusom, pa ga potom peći u rerni oko 20 minuta. U činiji pomešati krem sir, tvrdi sir, seckani bosiljak i jaje. Kašiku ove smese staviti na sredinu lista pečenog patlidžana i uviti u rolnicu. Posudu za pečenje premazati polovinom paradajz pirea, u nju ređati rolnice pa ih preliti ostatkom paradajz pirea. Peći u rerni oko pola sata. Može se servirati i toplo i hladno.

OSTAVI KOMENTAR