Rižoto sa ĆuretinomPotrebno je:
200 g ćuretine, 200 g pirinča, šargarepa, glavica crnog luka, kocka kokošje supe, 10 maslina, maslinovo ulje, so, biber, pola veze peršuna, 1 dl belog vina, 50 g putera, 30 g parmezana.
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite crni luk, dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu šargarepu i ćuretinu iseckanu na kockice, koju ste prethodno začinili sa malo soli i bibera. Nakon nekoliko minuta, dodajte pirinač i pržite minut-dva. Zalijte belim vinom i dinstajte dok alkohol ne ispari. Dodajte kocku kokošje supe i vodu koja treba da prekrije sve sastojke. Kuvajte oko 15-20 minuta uz stalno mešanje i dodavanje vode po potrebi. Kada je pirinač kuvan, sipajte u njega iseckane masline, promešajte i vratite na vatru još dva minuta uz stalno mešanje, da bi masline omekšale. Ugasite vatru i dodajte kocku maslaca. Pospite seckanim peršunom i parmezanom.

OSTAVI KOMENTAR