Crna tortaPotrebno je:
4 jajeta, 26 jelovne kašike šećera, 26 jelovne kašike mleka, 26 jelovne kašike ulja, 26 jelovne kašike brašna, 1 prašak za pecivo, 2 jelovne kašike kakaoa.
Za fil:1 lit mleka, 1 margarin ili maslac, 250 g mlevenih oraha, 250 g šećera, 4 rebara čokolade za kuvanje.
Priprema:
Pravi se dve kore koja se posle pečenja još preseče u pola i tako se dobija 4 kore.Naime prva kora se pravi od 2 jajeta i 13 kašika šećera, 13 kašika mleka, 13 kašika ulja, 13 kašika brašna, pola praška za pecivo, 1 kašika kakaoa.To se sve dobro izmiksa peče se u šerpi od 2 litre.Taj postupak treba ponoviti još jednom.Koru treba preseći u dva dela i skuvati fil.
Fil:u 1 lit. mleka skuvati 250 g šećera dodati 4 rebara čokolade za kuvanje, mlevenih oraha i margarin ili maslac.Kada je skuvan počinje se filovanje.U istu šerpu treba vratiti prvu koru premazati sa filom pa obložiti sledećom korom, i tako sve po redu filovati.Na kraju preliti sa preostalom filom i staviti u hladnjak da prenoći.Od gore može se ukrašavati sa mlevenim orasima.

OSTAVI KOMENTAR