Rolat od mlevenog ćurećeg mesaPotrebno je:
600 gr. belog mlevenog mesa od ćuretine, 50-100 gr. dimljene seckane slanine (kockice), 2 barena jajeta izrendana, jedna kafena kašika senfa, malo soli, peršunov list iseckan, biber i vegeta po ukusu, jedno parče hleba sredina potopljena u mleko, 1-2 sveže jaje, 2 veća lista dimljene slanine, 400 gr. šampinjona, 1 praziluk, 1 pavlaka 200 gr. sir trapist oko 100 gr.
Priprema:
U jednu posudu staviti po redu mlevenu ćuretinu, iseckani na kockice slaninu, izrendano jaje i dodati senfa soli, bibera, vegete, peršunovog lista i parče hle potopljeno u mleko i sveža jaja.
To sve pomešati i oblikovat i roladu.Staviti na sredinupleha i obložiti sa listovima dimljene slanine.Posebno napraviti u jednu posudu prilog od dinstanog praziluka, šampinjona, malo bibera uz dodatka pavlake.Sipati oko rolade i peći u rerni oko pola sata.Na kraju za ukras će služiti rendani trapist sir.

OSTAVI KOMENTAR