Krilca sa začinimaMarinirana u soku od limuna, belog luka, bibera i mrvljene suve paprike.
Poterbno je:
20 krilaca, 1 čen belog luka, mrvljena paprika, 1 limun, 3 kašike soja sosa, so, biber, 4 kašike ulja, 4 paprike (žuta i crvena), 250 g koktel paradajza, 1/2 veze mirođije, 1 glavica luka, 150 g kisele pavlake, 100 g kiselog mleka, 2–3 kašike rena (teglica), malo šećera
Priprema:
Meso oprati, posušiti i zaseći kožu na nekoliko mesta. Iseckati beli luk. Limun dobro oprati, izrendati, preseći i iscediti sok. Sve izmešati s belim lukom, soja sosom, solju, biberom, mrvljenom paprikom i uljem. Premazati meso marinadom i ostaviti u frižideru na nekoliko sati da se marinira.Nauljiti rešetku iz rerne i poređati krilca. Staviti rešetku u rernu na 15–20 minuta, da se peče.Za salatu iseckati paprike na šire prutiće. Za sos iseckati mirođiju i crni luk i izmešati s kiselim mlekom i pavlakom. Dodati još ren, so, biber i šećera po ukusu. Servirati krilca uz sos, koktel paradajz i papriku. SUPERSAVET Stavite ispod rešetke pleh odgovarajuće veličine i obložite ga folijom. Masnoća iz mesa će curiti u pleh (a ne po rerni), a posle samo sklonite foliju i sve će biti čisto!Izvor

OSTAVI KOMENTAR