Teleće šnicle sa mocarelomPotrebno je za 4 osobe:
500 ml (2 šolje) korn fleks pahuljica, 2 jajeta, 4 teleće šnicle, 150 ml paradajz sosa, 120 g rendanog mocarela sira, 80 g brašna, kašika mešavine italijanskih začina, maslinovo ulje, so i biber.
Priprema:
Zagrejte rernu na 210 stepeni. Sitno izmrvite korn fleks. Pripremite tri duboka tanjira, pa u prvom sipajte brašno, u drugom umutite jaja sa malo soli, a u trećem pomešajte izmrvljene korn fleks pahuljice i italijanske začine. Istucite meso pa ga pospite prstohvatom soli i bibera, uvaljajte u brašno, pa umočite u jaja i na kraju pospite mešavinom korn fleksa i začina. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju na srednjoj temperaturi, pa kratko ispžite šnicle (po minut sa svake strane). Potom ih stavite u pleh obložen masnim papirom, prelijte paradajz sosom, pospite rendanom mocarelom i pecite u rerni 8-10 minuta. Poslužite uz prilog po želji.

OSTAVI KOMENTAR