Punjena pileća prsaPotrebno je za 4 osobe:
4 pileća prsa bez kožice, 140 g mekog kačkavalja iseckanog na kockice, 2 kašike seckanog vlašca, kašika iseckanog origana, 2 kašike grčkog jogurta, kašika rendane limunove kore, 80 ml pileće supe, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Priprema:
Zasecite pileća prsa po debljini, ali ne do kraja U manjoj posudi pomešajte kockice kačkavalja, seckani vlašac, origano, jogurt i rendanu limunovu koru. Posolite i pobiberite po želji, promešajte, pa tom mešavinom napunite pileća prsa i krajeve zatvorite drvenim čačkalicama. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i ispržite punjeno meso po 2-3 minuta sa svake strane. Zatim prelijte supom, poklopite i kuvajte 15-20 minuta, dok meso ne bude sasvim pečeno. Poslužite uz grčku salatu.

OSTAVI KOMENTAR