Meso na starinski načinPotrebno je za 4 osobe:
500 g junećeg mesa iseckanog na kocke, 2 glavice vlašca, glavica crnog luka, 750 g mešanog smrznutog povrća, crvena paprika iseckana na kockice, 500 ml goveđe supe, 80 g brašna, ulje, lovorov list, so i biber.
Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj temperaturi, dodajte meso iseckano na kocke i izdinstajte 3-5 minuta, dok ne porumeni. Potom prespite meso u šerpu, dodajte seckani vlašac, crni luk, mešavinu smrznutog povrća, lovorov list i iseckanu crvenu papriku. Pospite brašnom, promešajte, prelijte supom, posolite i pobiberite i ostavite da se krčka nekoliko sati na umerenoj temperaturi dok se meso i povrće sasvim ne raskuvaju. Po potrebi dolijte još supe.

OSTAVI KOMENTAR