Punjena svinjetinaPotrebno je za 4 osobe:
4 veća odreska svinjskog mesa, 2 kašike svežeg peršuna, kašika svežeg estragona, 3 kriške hleba iseckanog na kockice, 60 ml mleka, glavica crnog luka, 2 kašičice seckanog belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber. Za prilog: 6 krompira, 4 tikvice, 2 jajeta, 250 ml mleka, 200 g rendanog kačkavalja, prstohvat muskatnog oraščića, ulje, so i biber.
Priprema:
Zagrejte rernu na 210 stepeni. U dubokoj posudi pomešajte peršun, estragon, kockice hleba, mleko, seckani crni i beli luk. Posolite i pobiberite i dobro izmešajte. Istucite meso pa ga premažite pripremljenom smesom, presavijte i krajeve učvrstite čačkalicama. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i ispržite meso 2-4 minuta, sa svake strane (dok ne porumeni). Potom, tiganj sa mesom stavite u rersnu i pecite još 15-20 minuta. Tikvice i krompiriće isecite na kolutove i poređajte u podmazan pleh. U činiji umutite jaja sa mlekom, rendanim kačkavaljem i muskatnim oraščićem. Posolite, pobiberite, prelijte preko tikvica i krompira i pecite u rerni oko 50 minuta.

OSTAVI KOMENTAR