Losos,komorač i krem od mirodjijePotrebno je za 4 osobe:
4 fileta lososa (po 150 g), iseckana glavica crnog luka, 180 ml krem pavlake za kuvanje, 2 kašike seckane mirođije, 250 g rendanog krastavca, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber. Za prilog: glavica komorača, 300 g krompira, 60 ml maslinovog ulja, 2 kašike senfa, kapar, so i biber.
Priprema:
U tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja na srednjoj temperaturi i ispržite filete lososa po 5 minuta sa svake strane. Potom izvadite filete u tanjir, pa na istom ulju propržite seckani crni luk oko 2 minuta, zatim dodajte krem pavlaku, posolite i pobiberite i kuvajte 3-5 minuta na srednjoj temperaturi. Posolite i pobiberite, umešajte seckanu mirođiju i prelijte preko fileta lososa. U međuvremenu , u posoljenoj vodi obarite iseckani komorač i oljušteni, iseckani krompir 7-10 minuta (dok ne omekša) i potom iscedite. U činiji pomešajte maslinovo ulje sa senfom i kaprom, posolite i pobiberite i dobro umutite. Zatim umešajte kuvani krompir i komorač i poslužite uz ribu.

OSTAVI KOMENTAR