File minjon sa siromPotrebno je za 4 osobe:
4 odreska govedjeg filea (po 180 g) debljine 5 cm, kašika začina za govedje meso, 4 kriške polumekog kačkavalja, kašika svežeg seckanog estragona, kašika seckanog peršuna, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Priprema:
Zagrejte roštilj. Meso premažite začinima za govedinu i lagano pritisnite. Na dobro zagrejanom, podmazanom roštilju rasporedite file minjon odreske, stavite poklopac i pecite 4-5 minuta sa svake strane (ako želite da meso bude krvavo), ili duže, ukoliko želite da meso bude reš pečeno. Potom dodajte po krišku kačkavalja na svaki dorezak i pecite dok se ne rastopi. U činiji pomešajte maslinovo ulje, seckani peršun i estragon, posolite i pobiberite po želji i prelijte preko mesa. Poslužite uz prilog po želji.

OSTAVI KOMENTAR