grcka sladoled tortaPotrebno je:
1 l. mleka, 300 g. šećera, 3 kesice želatina, ukupno 30 g., 600 g. nezaslađenog šlaga, 150 g. mlevenog plazma keksa, 150 g. rendane čokolade, 4 banane, čokolada ili šlag za dekoraciju.
Priprema:
Od 1 l. mleka odvojiti 15 kašika i staviti želatin da nabubri. Ostatak prokuvati sa šećerom. Nabubreo želatin malo zagrejatida da postane tečan i sipati u vruće mleko posle minut-dva kada se skloni sa vatre. Želatin ne sme prokuvati. Izmešati.
Ostaviti da se skroz ohladi a zatim u mleko umutiti šlag. Odmah podeliti smesu na 3 dela, u jedan staviti keks, u drugi čokoladu u treći isečene banane na kolutove. Sve filove staviti na pola sata u frižider.
Na tacnu staviti obruč prečnika 27 cm kada je zatvoren, rasporediti filove, prvo sa keksom, sa čokoladom pa sa bananama. Ostaviti nekoliko sati u frižideru, najbolje preko noći. Odvojiti obruč i ukrasiti po želji.

OSTAVI KOMENTAR