Potrebno je:
za testo: 400 g brašna, 80 g putera, 42 g svežeg kvasca, 75 g šećera, 150 ml toplog mleka i jaje.
za nadev: 1,5 kg borovnica, 500 g neslanog krem sira, 125 ml mleka, jaje, 2 kašike gustina, 3 kašike šećera, kašičica rendane limunove kore i 3 kašika limunovog soka.
za preliv: 500 g kisele pavlake, 2 jaja i 100 g šećera.
Priprema:
Umutite kvasac, kašiku šećera i mleko. Brašno izmešajte s preostalim šećerom, dodajte puter, jaje, kvasac, umesite glatko testo, pokrijte i ostavite da naraste. Testo razvijte, premestite u podmazan pleh, pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta. Borovnice operite, ocedite i 200 g ostavite sa strane. Krem sir umutite s mlekom, jajetom, šećerom, gustinom, koricom i sokom od limuna. Premažite testo, rasporedite borovnice i lagano pritisnite. Pavlaku, jaja i šećer izmiksajte, nafilujte kolač i pecite u rerni na 180 stepeni 45 minuta. Isecite na kocke, ukrasite borovnicama i servirajte.