Sultan kebab sa bešamel sosomIdealna kombinacija ukusa i zanimljiva dekoracija jela, učiniće da vaša porodica svakog dana poželi da jede sultan kebab…
Tursko jelo koje se služi nekome koga hoćete da fascinirate svojim kulinarskim umećem.
Potrebno je:
250 g teletine od buta isečene na komadiće, 4 kore za pitu (da ne budu previše tanke), 100 g graška, 1 krompir isečen na kockice, 1 šargarepa isečena na kockice, 1 glavica luka iseckana na kockice, 3 čena belog luka, izgnječena, 1 kašičica paradajz pirea, pola čaše vode, 1 kašika maslaca, so, biber
Za bešamel:
1 čaša mleka, 1 kašika brašna, 1 kašika maslac, so, biber, Priprema:
Skuvati meso, zasebno zagrejati maslac, dodati luk i kratko propržiti, potom spustiti kuvano meso i pržiti dok ne porumeni. U to dodati beli luk, šargarepu, krompir i grašak pa nastaviti s prženjem. Pred kraj dodati paradajz pire razmućen u malo vode, posoliti, pobiberiti i dinstati dok povrće ne omekša. 100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Skuvati meso, zasebno zagrejati maslac, dodati luk i kratko propržiti, potom spustiti kuvano meso i pržiti dok ne porumeni. U to dodati beli luk, šargarepu, krompir i grašak pa nastaviti s prženjem. Pred kraj dodati paradajz pire razmućen u malo vode, posoliti, pobiberiti i dinstati dok povrće ne omekša.
U međuvremenu napraviti bešamel: zagrejati maslac i na njemu propržiti brašno, ali paziti da ne požuti. Potom naliti mlekom i kuvati dok se ne zgusne, uz stalno mešanje. Na kraju bešamel začiniti po želji.

OSTAVI KOMENTAR