Torta sa urmamaPotrebno je:
za koru: 250 g šećera, 6 belanaca, prstohvat soli, 250 g seckanih urmi, 100 g mlevenih i 150 g seckanih oraha.
za krem: 100 g čokolade za kuvanje, 200 g putera, 6 žumanaca, 100 g šećera u prahu i 100 ml crne kafe.
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli, a zatim postepeno dodajte šećer, ne prestajući da mutite. Varjačom pažljivo umešajte urme i orahe. Testo sipajte u četvrtast pleh (dimenzija 33 x 30 cm) obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Pečenu koru ohladite i isecite na tri trake. U posudu stavite komade čokolade, crnu kafu i žumanca i non-stop mešajući kuvajte na pari dok se masa ne zgusne. Sklonite s ringle i ohladite. U drugoj činiji penasto umutite puter sa šećerom u prahu i pomešajte sa ohladjenim kremom. Na tacnu za serviranje stavite jednu koru, nafilujte, poklopite drugom korom, nanesite krem, stavite treću koru i namažite filom odozgo i okolo. Pre serviranja tortu ohladite i ukrasite po želji.

OSTAVI KOMENTAR