Amareto tortaPotrebno je:
Za koru: 150 g brašna, 50 g gustina, 150 g šećera, 2 kesice vanile, 150 g putera, 3 jaja, 50 ml mleka i 2 kašičice praška za pecivo.
Za krem: 150 ml amareto likera, 10 listova želatina, 400 g šlaga, 75 g šećera i 4 jaja.
Plus: 250 g šlaga, 40 g rendane čokolade i vafel rolnice.
Priprema:
Pomešajte puter, šećer i vanilu, dodajte jaja i miksajte dok se šećer ne otopi. Polako umešajte mleko i brašno s praškom za pecivo i gustinom. Sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni. Želatin omekšajte u hladnoj vodi. Jaja, liker i šećer sipajte u metalnu posudu i umutite na pari. Dodajte oceđen želatin, promešajte, sklonite s ringle i ohladite. Kada krem počne da se zgušnjava, kratko izmiksajte i pažljivo umešajte šlag. Na koru stavite prsten, nafilujte kremom i ohladite u frižideru. Ukrasite šlagom, rendanom čokoladom i vafel rolnicama.

OSTAVI KOMENTAR