suvo-i-sveze-voce-u-kuvanom-vinuKuvano vino jedna je od najpopularnijih metoda zagrevanja u hladnim zimskim danima.
Odlično ide u kombinaciji sa zimskim voćem, a i vrlo je praktično i iskoristivo jer ljubitelji kuvanog vina mogu uživati u voćnim aromama, a oni koji vole nešto lakše imaju odličan zimski dezert koji će ih takođe zagrejati.

Sveže jabuke i kruške u kombinaciji sa suvim voćem (smokvama, kajsijama..) kuvaju se u začinjenom, aromatizovanom vinu sve dok ne omekšaju i ne završe na vašem tanjiru kao genijalan zimski dezert. Donosimo pravi voćni zimski recept za sve ljubitelje kuvanog vina i one koji će tek to postati.

Potrebno jeza četiri osobe:
300 ml crnog vina, 300 ml svežeg soka od narandže, 3 kašike meda, 3 štapića cimeta, 4 karnfilića, 2 kruške (oljuštiti, iseći na pola i izvaditi semenke)
8 suvih smokava, 12 suvih kajsija, 2 jabuke (očišćene i nasečene na kriške)


Priprema:

U posudu sipajte vino, sok od narandže, med i začine. Smesu zakuvajte, zatim smanjite vatru i lagano prokuvajte 1 – 2 minuta.U posudu dodajte kruške, smokve i kajsije pa prokuvajte dvadesetak minuta uz povremeno mešanje. Zatim dodajte i jabuke te kuvajte još deset minuta, dok ne omekšaju.Kuvano voće izvadite u činijice, uklonite začine iz vina. Vino još dodatno ukuvajte dok ne postane sirupasto te njime prelijte voće.Postoji još jedna opcija, u smesu vina i začina nakon vađenja voća, dodajte još vina i vode po želji, ukuvajte i uživajte i u kuvanom vinu uz desert.

OSTAVI KOMENTAR