Corona Extra pivoCorona Extra Meksičko pivo broj jedan, četvrto pivo po prodaji u svetu i ujedno najizvoženije pivo na svetu. Danas se Corona Extra izvozi u više od 140 zemalja sveta, a interesantno je da se svaka flašica proizvodi isključivo u Meksiku.

Corona Extra se nalazi u proizvodnom programu najvećeg meksičkog proizvođača Grupo Modelo, koji je inače 7 proizvođač piva na svetu. Najveća pivara u Meksiko Sitiju La Cerveceria Modelo, osnovana je 1925 godine. Inače Grupo Modelo zasniva svoj rast isključivo na svojim brendovima i za razliku od drugih pivara nikada se nije bavila akvizicijama drugih pivara.

Iako je po svom sastavu pivo, Corona Extra je mnogo više od toga. Ona je simbol životnog stila.

Mnogo je stvari zbog kojih se Corona Extra razlikuje od ostalih piva. Počev od prozirne flaše sa dugačkim grlićem, koja nema papirnu etiketu, pa preko specifičnog načina konzumiranja sa lajmom, sve do svih asocijacija vezanih za ovaj brend – more, sunce, zabava itd. Zbog toga nije ni čudno što je aktuelni slogan „The Ultimate Party Beer“.

Corona Extra je poznata kao pokrovitelj raznih sportskih takmičenja: snoubord takmičenja, jet ski šampionata, super bike šampionata i drugih.

Corona Extra ima rezak i osvežavajući ukus sa prijatnim notama ječma i hmelja sa zaokruženim suvim završetkom.

OSTAVI KOMENTAR