Holsten pivoHolsten je pivo zlatno žute boje, sa 5,22% alkohola i 11,6 % ekstrakta, svojim obožavateljima garantuje uživanje u bogatom i prijatnom ukusu sa savršenom količinom gorčine i neodoljivom penom na površini.

Datira iz daleke 1879. godine, kada je pivara Holsten – Brauerei u Hamburgu, proizvela prve količine ovog piva visokog kvaliteta, porekla iz regiona Nemačke koji je jedan od najpoznatijih u Evropi po bogatoj tradiciji proizvodnje piva, jer je ugled samog grada zavisio od kvaliteta proizvedenog piva. Već više od jednog veka, Holsten je pivo visokog kvaliteta, poznato po vrhunskim procesima proizvodnje. Od tada pa do danas, Holsten se proizvodi saglasno Nemačkom zakonu o poštovanju čistoće iz 1516. godine.

Veruje se da je Vitez zaštitnik kvaliteta piva Holsten, kao amblem kompanije, usvojen sa grba Schleswig – Holstein, distrikta koji se nalazio severozapadno od Hamburga. Od trenutka kada je postao zaštitni znak Holsten piva, Vitez svedoči o visokom standardu kvaliteta koji prati Holsten, kao i vrednostima koje neguje već više od 125 godina.

OSTAVI KOMENTAR