mus-u-dve-bojeZa 10 porcija potrebno je: 1,5 kg svežih jagoda, 2 žumanca, 2 kašike soka od ceđenog limuna, 1 kašika želatina, 6 kašika ključale vode, 125 g kristal šećera, 2 kašike ruma, 2 čaše slatke pavlake.

Jagode operite, nekoliko ostavite za dekoraciju, a ostale izgnječite. Ubacite u blender zajedno sa želatinom i limunovim sokom i umutite u pire da dobijete glatku kremastu smesu, pa odložite u frižider.

Polako sipajte ključalu vodu, pa ponovo umutite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Žumanca umutite zajedno sa šećerom, dodajte rum i mutite još minut. Sipajte umućena jaja u čaše do polovine i ostavite da se dobro ohlade. Zatim dodajte krem od jagoda, dekorišite svežim jagodama, koje možete da zakačite i za posudu, a možete da pospete i mrvicama čokolade. Ostavite u frižideru nekoliko časova pre posluženja.

OSTAVI KOMENTAR