Rolovana punjena prasetinaPoterbno je:
2.500g prasetine u komadu za rolovanje-najbolje potrbušina, 300g svežih šampinjona, 150g kuvanog graška, 150-200g suvog mesa – najbolje domaćeg, 200g dimljene slanine – najbolje domaće i sa više masnoće, senf po potrebi, mešavina začina, mleveni biber, so
Priprema:
Meso dobro izlupati sa obe strane čekićem za meso. Zatim posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa po sredini poređati režnjeve sečene slanine. Preko slanine, po sredini, rasporediti grašak. Šampinjone iseckati na tanke listiće, pa ih rasporediti preko slanine i graška. Malo posoliti.Dimljeno meso iseckati na manje trakice i na kraju ga staviti preko šampinjona. Uviti rolat po dužoj strani pažljivo, pa ga uvezati kuhinjskim koncem. Premazati ga dobro senfom. U pleh za pečenje staviti nekoliko daščica, a zatim staviti uvijeni rolat preko i naliti vodu. Staviti rolat da se peče.
Moja preporuka je da se rolat servira ohlađen uz odgovarajuću salatu. Jako je ukusan i mnogo lepše se seče.

OSTAVI KOMENTAR