Fileti brancina sa agrumimaPotrebno je za 4 osobe:
4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 netretirane narandže, 2 struka mladog luka, 60 g posnog margarina, 100 ml riblje čorbe, 1 kašičica iseckanog vlašca, maslinovo ulje, so i biber.
Priprema:
Zagrejte rernu na 210 stepeni. Operite limun i narandže i narežite na tanke kolutove. Praziluk i mladi luk očistite i sitno iseckajte. U tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i 10 g margarina, kratko propržite praziluk i mladi luk i potom sipajte u vatrostalnu posudu. Prelijte ribljom čorbom, pa preko luka rasporedite filete brancina. Posolite i pobiberite, prekrijte kolutovima agruma i dodajte 20 g margarina. Prekrijte masnim papirom i pecite 10-15 minuta. Potom izvadite filete i stavite u topao tanjir. Procedite sok sa dna posude u manju činiju, dodajte preostali margarin i umutite. Po želji dodajte malo soli i bibera, umešajte seckani vlašac i sipajte preko fileta. Poslužite uz bareni pirinač ili krompir.

OSTAVI KOMENTAR