Rolovana punjena prasetina

Poterbno je: 2.500g prasetine u komadu za rolovanje-najbolje potrbušina, 300g svežih šampinjona, 150g kuvanog graška, 150-200g suvog mesa – najbolje domaćeg, 200g dimljene slanine –...

Fileti brancina sa agrumima

Potrebno je za 4 osobe: 4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 netretirane narandže, 2 struka mladog luka, 60...

Najnoviji Recepti

Uloga aminokiseline u ishrani deteta

Glavni gradivni materijal našeg organizma su belančevine, za izgradnju unutrašnjih organa, tkiva, koža, kosti, kosa.Neophodne su za pravilan rast i razvoj, pravilno funkcionisanje imunog...

Šta znači termin kulinarstvo?

Kulinarstvo potiče od francuske reči  cuisine, koji znači kuvanje, umetnost kuvanja.To je veština pripremanja jela sa serviranjem, ukrašavanjem, sastavljanjem jelovnika.Vrlo je složen proces što...

Čime zamenuti neke sastojke u kuhinji

Snalažljive domaćici nije teško da se snalazi u kulinarstvu.Dešavaju se nezgodne situacije prilikom pripremanja mnogih jela, već kada zatreba tek onda se vidi da...

Saveti za dobru domaćicu

Svaka žena treba da se trudi da bude dobra domaćica.Podeliću Vam nekoliko dobrih saveta za porodičnu kulinarstvo. Šta treba jesti umereno žumance ili belance? Nutritivno gledano...