spagete-na-mediteranski-nacinPotrebno je:
800 g špageta, 400 g pilećih grudi bez kostiju, 4 paradajza, 2 kašike paradajz soka, 4 kašike maslinovog ulja, 1 dl balsamiko sirćeta, 2 kašike žutog šećera, kašika seckanog bosiljka, 3 čena belog luka, 1/8 kašičice soli, biber po ukusu, 4 kašike svežeg peršuna i 4 kašike parmezana.

Priprema:
Dok se špagete kuvaju u slanoj i kipućoj vodi, u manjoj posudi pomešajte balsamiko sirće, šećer, i so. U drugoj posudi pomešajte sitno iseckani paradajz i njegov sok, bosiljak, beli luk, ljutu papriku, so, biber i 4 kašike maslinovog ulja.

Piletinu isecite na komade, potopite u marinadu sa balsamiko sirćetom oko 50 minuta. Izvadite je i zapecite na roštilju ili u tiganju za grilovanje. Kad piletina bude gotova, pomešajte je sa paradajzom. Špagete pomešajte sa pilećom marinadom i sipajte u tanjire. Pospite peršunom i rendanim parmezanom, servirajte dok je toplo.

OSTAVI KOMENTAR