Obradujte ukućane i pripremite piletinu na potpuno novi način. Ovo jelo služi se sa barenim krompirom
Potrebno je:
1 kg pilećih bataka, pola glavice luka, 500 g paradajza ?trešnjevca?, 12 zelenih maslinki, pola kocke za supu od povrća, malo brašna i ulje za prženje.
Za marinadu:
po pola kašičice kurkume, korijandera, kima i ljute papričice u prahu, sok od pola limuna, so, biber, maslinovo ulje i 2 dl belog vina.
U većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu, dodajte dobro oprane i osušene pileće batake i u svaki prstima utrljajte malo marinade, sve promešajte, poklopite i ostavite da najmanje 2 sata stoji u frižideru. Zagrejte ulje u tiganju i u njemu pržite minut do dva luk isečen na tanke kolutove.
Prženi luk vadite šupljom kašikom i ređajte na upijajući papir, a u tiganj dodajte malo ulja, zagrejte ga i u njemu pržite, po nekoliko komada istovremeno, marinirane batake koje ste prethodno uvaljali u malo brašna.
Pržene batake ređajte u veću šerpu, odozgo sipajte prženi luk, prelijte preostalim uljem od prženja, dodajte pola kocke za supu, očišćene maslinke i prepolovljen paradajz, sipajte vino, poklopite i dinstajte na slaboj temperaturi 30 minuta.
Ukoliko je na kraju kuvanja sos suviše redak, dodajte kašičicu skrobnog brašna i promešajte. Služite sa barenim krompirom.