Potrebno je:
Pile od oko 1,2 kg isečeno na komade, 3 šargarepe, 150 g smrznutog graška, 8 većih šampinjona, 2 korena celera, grančica majčine dušice, 1 dl belog vina, 8 manjih krompira, 8 struka mladog luka, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Priprema:
Komade piletine pržite 15 minuta, prelijte vinom, sačekajte da alkohol ispari, pa meso preručite u pleh, okolo rasporedite oljuštene krompire, isečene na kriške, posolite, pobiberite i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dodajte očišćene i na kolutove isečene šargarepe i celer, prepolovljene šampinjone, cele strukove mladog luka i grašak. Vratite pleh u rernu i pecite još 30 minuta, povremeno prelivajući s malo tople vode. Pečeno meso rasporedite u tanjire, dodajte povrće, pospite majčinom dušicom i servirajte.