krem corba sa siromPotrebno je:

2 veze mladog luka, kašika brašna, 1 dl belog vina, pola kašičice sušenog majorana, na vrh noža muskatnog oraščića u prahu, jaje, 80 g mladog kozjeg sira, 2,5 dl mleka, 50 g struganog parmezana, maslinovo ulje, so i biber.

Priprema:

Mladi luk očistite, iseckajte na kolutiće i izdinstajte na umerenoj temperaturi na 3 kašike vrelog ulja. Dodajte dve-tri kašike vode i brašno i mešajte nekoliko minuta. Posolite, pobiberite, začinite muskatnim oraščićem i prelijte vinom. Kuvajte 5 minuta, pa dodajte mleko, 5 dl vode i majoran. Kada voda proključa kuvajte 20 minuta. Za to vreme sir izdrobite viljuškom, dodajte jaje, 2 kašike parmezana, razredite sa kašikom-dve supe koja se kuva i snažno mutite mutilicom da se ne prave grudvice. Ovako dobijen krem sipajte u skuvanu supu i servirajte sa kockicama prženog hleba.

OSTAVI KOMENTAR