Punjeni baget

08.04.2012

punjeni bagetPotrebno je:

francuski hleb, dva-tri manja paradajza, krastavac, zelena paprika, pola glavice crvenog luka, 150 g kačkavalja, 2,5 dl kiselog mleka, 2 čena belog luka, kašika jabukovog sirćeta, 80 g očišćenih zelenih maslinki, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Priprema:

Paradajz, papriku, luk i pola krastavca iseckajte na kockice, a drugu polovinu krastavca sačuvajte za kasnije. Iseckano povrće stavite u veću posudu, dodajte krupno strugani kačkavalj i seckane maslinke, posolite, pobiberite, prelijte uljem i snažno promešajte. Francuski hleb prepolovite, izvadite sredinu, napunite pripremljenom salatom, umotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru. Preostali krastavac oljuštite, izrendajte, posolite i ostavite da odstoji pet minuta, pa dobro ocedite i položite na upijajući papir da se osuši. U kiselo mleko umešajte izgnječene čenove belog luka, dodajte strugani krastavac i sirće, posolite, pobiberite i dobro promešajte. Punjeni baget isecite na šnite i servirajte sa sosom.

Tajnikuvar.rs - 2011.