testenina mediteranaSastojci:

400 g testenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 kašika brašna, so
Za sos:
50 ml maslinovog ulja
50 g crvenog luka
2-3 čena belog luka
2 konzerve pelata (paradajza)
50 ml belog vina
2 kašičica šećera
1 kašika mediteranske mešavine

Priprema:

Propržite sitno naseckani luk, dodajte naseckani beli luk i zalijte vinom. Kuvajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno naseckani pelat, mediteransku mešavinu i šećer. Dinstajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Za to vreme, isecite patlidžan na kocke, posolite ga, ocedite i prosušite. Patlidžan pospite brašnom da ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko propržite. U međuvremenu skuvajte testeninu u provreloj slanoj vodi i ocedite je. Pripremljeni sos pomešajte s 200 grama dimljenog sira isečenog na kockice, patlidžanom i testeninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim narendanim sirom i zapecite na 200°C oko 10 minuta. Pre posluživanja, zapečenu testeninu pospite seckanim svežim bosiljkom.

OSTAVI KOMENTAR