Mediteranske špagete sa piletinomSastojci:

300 g špageta
2 šolje malih cvetova brokolija
2 kašičice maslinovog ulja
2 komada pilećih grudi isečenih na šnicle
so
biber
1 manja glavica crnog luka
2 češnja belog luka
1 paradajz isečen na kockice
origano
začin Mediteranska mešavina
10 iseckanih crnih maslina
1,5 šolja sosa od paradajza
40 g parmezana

 

Priprema:

U lonac stavite vodu za špagete da se greje i dodajte u nju malo ulja kako se špagete ne bi zalepile. Kada voda proključa, ubacite špagete i kuvajte onoliko koliko piše da treba na pakovanju špageta. Minut pre kraja, dodajte špagetama i cvetiće brokolija.
Za to vreme zagrejte maslinovo ulje. Piletinu posolite i pobiberite pa je stavite da se prži sa obe strane dok ne dobije lepu braon boju sa obe strane.
Špagete i brokoli ocedite, ali odvojite pola šolje vode u kojoj su se kuvali.
Dodajte crni i beli luk piletini malo pre nego što piletina bude gotova, Zatim dodajte paradajz, origano, masline i vodu u kojoj su se kuvale špagete i brokoli. Ostavite minut da se masa lepo sjedini, dodajte Mediteransku mešavinu, sklonite s vatre i zatim dodajte sos od paradajza.
Špagete i brokoli podelite na 4 tanjira pa preko njih sipajte sos. Mediteranske špagete sa piletinom služe se posute sitno rendanim parmezanom.

OSTAVI KOMENTAR